Merhaba Ben Psikolog Seda OKUL. 2014 yılında Okan Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesiyle bölüm 2.'si olarak mezun oldum. Bunun yanında Amasya üniversitesinden pedagojik formasyon eğitimimi tamamladım. Işık üniversitesi'nden Travma Eğitimi aldım. Lisans eğitimim boyunca çeşitli hastanelerde staj deneyimim oldu ve birçok araştırmaya katıldım. Mesleki yetkinliğimi arttırmak için mezun olduğum günden bugüne çeşitli eğitimler aldım ve hala almaya devam ediyorum. Terapi verdiğim danışanlarla Bilişsel Davranışçı terapi, Çözüm Odaklı terapi, Şema terapi ve Aile terapisi ekollerini benimseyerek hizmet vermekteyim. 2014 yılından beri Özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde ve özel bir anaokulunda kurucu müdür ve okul psikoloğu olarak görev aldım. Şuan Yetişkin terapisi alanında online olarak danışmanlık hizmeti vermekteyim..
Mükemmeliyetçilik sürekli en iyiyi yapma çabası değildir. Bir şeyi başarılı bir şekilde yapmak ile mükemmeliyetçilik arasında farklar vardır. Bu şekilde yaşamak faydalı gibi görünse de kişilerin hayatına bazen zarar veren bir tutumdur. En iyiye ulaşmak için gösterilen çaba ile kişi zevk alarak ve mutlulukla yaşar fakat mükemmele ulaşmaya çalışan kişi sürekli kaygı ve kuşku ile yaşayacaktır. Kişi en iyiye ulaşmak ve hatasız bir işi yapmak adına çabalarken aslında mümkün olmayan bir şey için uğraşıyor olabilir. Kötü olanda, kişiler bu kusursuza ulaşma çabasının kendisine zarar verdiklerini fark etmemeleridir. Erteleme, kaçınma, karar vermede güçlük, aşırı planlama-düzenleme-sıralama, düzeltme-tekrarlama, başkalarını değiştirmeye çalışma, denetleme-onay alma (sürekli olarak) gibi davranış örüntüleri vardır. Kişinin kendine yönelik, sürekli kendini eleştirdiği ve gerçek dışı standartlar belirlediği bir tutumu olabilir. Başka bir şekilde, kişinin bu gerçek dışı standartlara başkalarının uymasını beklediği tutumu olabilir. Yaptığı işin sürekli eksik ya da yetersiz olduğunu hissedebilir, kendini sürekli bu anlamda zorlayabilirler. Başka insanların yaptıklarıyla sürekli kendini kıyaslayarak kendilerini yetersiz hissedebilirler. Son olarak da, başkalarının ondan bu şekilde beklentileri olduğuna dair bir inancının olması. Hata yapmak, başarısız olmak, onaylanmamak korkuları, -meli, -malı düşüncesi sıklıkla mükemmeliyetçiliğe eşlik eden olumsuz inançlardır. Mükemmelliyetçilik her ne kadar çoğu işte başarıyı elde etmemizi sağlasa bile fazla mükemmelliyetçilik insanı bir süre sonra yormaya başlar ve gerçek üstü performans sergilemeye zorlayabilir. Bu durumdan şikayetçiyseniz eğer bir uzmandan yardım almanız gerebilir. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Psikolog Seda OKUL
Depresyon Depresyon Nedir? Depresyon beyni etkileyen bir hastalıktır. Beynin belirli alanlarında ortaya çıkan kimyasal dengesizlik hastalığa neden olabilmektedir. Herkes gündelik hayatta kendini üzgün, mutsuz hatta karamsar hissedebiliyor. Fakat depresyondaki kişi, duygu durumuyla ilgili ümitsiz, çaresiz ve karamsarlık içinde oluyor. Kendini bu durum içinde yetersiz ve değersiz hissediyor. Bu kişiler giderek içine kapanıyor ve durgunlaşıyor, hiçbir şeyden zevk alamaz hale geliyorlar. Fiziksel olarak uykusu ve iştahı bozuluyor. İyi tedavi edilmemiş depresyon; alkol-madde bağımlılığına, başka ruhsal bozukluklara ve bedensel hastalıklara zemin hazırlıyor. Depresyonun Belirtileri Nelerdir? ♦ Depresyonun temelinde umutsuzluk, karamsarlık ve ilgi azalması vardır. Bu hastalar sürekli derin bir üzüntü yaşarlar. Gelecekleri ve yaşadıkları an ile ilgili hep kötümser düşünürler. Hastada depresif duygu durum ile birlikte farklı etkinlik ve sorumluluklarına karşı ilgi kaybı gözlemlenir. Her zaman yaptığı etkinliklerden, iş yaşamından, özel zevklerinden, bireysel ilişkilerinden, cinsel aktivite de dahil olmak üzere hiçbir şeyden zevk almazlar. ♦ Depresif hastalar, basit günlük aktiviteleri bile yapmakta güçlük çekiyorlar. İş, aile, para ve kendi sağlıkları ile aşırı biçimde kafaları meşgul oluyor. Bu hastaların, enerji düzeylerini azaltıyor. ♦ Depresif hastaların çoğunda iştah ve kilo kaybı görülüyor. Uyku bozukluğu, dalgınlık, unutkanlık depresyonun çok sık karşılaşılan belirtilerindendir. Ağır depresyon geçiren bireylerde, hastanın aklından geçenlerle dış dünyada olanlar birbirine karıştırılabiliyor. Depresyon Tedavi Edilebilir Mi? Depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır. Her depresyon hastasına uygulanan tedavi aynı değildir, çünkü depresyon kişileri aynı şekilde etkilemez. Bir kişi için işe yaratan tedavi başkası için işe yaramayabilir. Depresyonu tedavi etmek için en iyi yol tedavi seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak ve size en uygun psikoloğu seçmektir. Tedavi sonrasında neredeyse tüm hastalarda belirtilerin azaldığı ve yaşam kalitesinin arttığı gözlemlenir.
Panik Atak Panik Atak Nedir? Panik atak gerçek bir tehlike ve belirgin bir neden olmamasına rağmen şiddetli fiziksel belirtilerle kendini gösteren yoğun korku atağıdır. Panik atak anı çok korkutucudur, kişi kalp krizi geçirdiğini veya öleceğini düşünebilir. Birçok insan hayatları boyunca bir ya da iki panik atak geçirebilir. Ancak panik ataklar sürekli tekrarlıyorsa panik bozukluğundan bahsedilir. Panik Atak Belirtileri Nelerdir? Çarpıntı, nefes darlığı, terleme, titreme, soluğun kesilmesi, göğüs ağrısı, göğüsde baskı hissi, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, bayılacak gibi hissetme, sersemlik, kendini ve çevreyi başka türlü algılamak, çıldıracak gibi hissetme, ölüm korkusu, uyuşma, üşüme veya ateş basmaları başlıca panik atak belirtileridir. Panik atağın en belirgin özelliği nerede ve ne zaman ortaya çıkacağının bilinmemesidir. Aniden ortaya çıkar, 10 dakikada en yüksek seviyesine çıkar ve genellikle 15 dakika içinde sonlanır. Uykuda bile panik atak gözlenebilir. Panik atak yaygın anksiyete bozukluğunun bir parçasıdır. Yapılan araştırmalara göre kadınlarda daha sık görülür. Panik Atak Sırasında Ne Yapmalı? ♦ Atak ile savaşmayın. ♦ Mümkünse bulunduğunuz yerde kalın. ♦ Olumlu, huzurlu ve dinlendirici yerlere odaklanın. ♦ Atağın geçeceğini kendinize hatırlatın. ♦ Unutmayın, bu hayatınıza yönelik bir tehdit değildir. ♦ Yavaş ve derin nefes alıp verin. Eğer panik atak hastasıysanız psikoloğunuzun tedavi planınıza sadık kalın. Yeteri kadar uyuyun. Dengeli ve sağlıklı beslenmeye çalışın. Stresle baş etme becerilerini öğrenin. Alkol, sigara ve aşırı kafein tüketiminden uzak durun. Düzenli egzersiz yapın. Hepinize sağlıklı günler dilerim.
Görüşme Sürenizi Seçin
Mentoründen dilersen 25 dakika dilersende 55 dakikalık görüşme randevusu alabilirsin.
Tarih ve Saati Seçin
Seçtiğin mentorün müsaitlik durumunu takvimde görebilirsin. Sana uygun olan tarihi seç ve randevunu tamamla.
Görüşme Hakkında Ön Bilgi İletin
Mentore hangi konu yada konularda danışmak istiyorsun? Ön bilgi verirsen mentorün senin için hazırlık yapacak.
Giriş Bilgileri
Randevu alabilmeniz için kayıt olmanız veya kayıt olduysanız giriş yapmanız gerekmektedir.
Ödeme Bilgileri
Kredi kartı yada banka kartınızı kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Ödemeniz ile randevunuz onaylanmış olacak.
Onayla
Lütfen bilgileri dikkatlice kontrol ediniz. Her şey tamamsa, "Randevu Al" butonuna tıklayarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ödeme adımını tamamladıktan sonra paketi satın almış olacaksın. Bu aşamadan sonra pakete dahil olan görüşmelerin tarihlerini belirleyebileceksin. Unutma, Edvays'ta yapacağın görüntülü görüşmelerin tarihlerini sen belirlersin.
Ödeme Bilgileri
Ödeme adımını tamamladıktan sonra paketi satın almış olacaksın. Bu aşamadan sonra pakete dahil olan görüşmelerin tarihlerini belirleyebileceksin. Unutma, Edvays'ta yapacağın görüntülü görüşmelerin tarihlerini sen belirlersin.
Onayla
Lütfen bilgileri dikkatlice kontrol ediniz. Her şey tamamsa, "Paket Al" butonuna tıklayarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.