Yaşar Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Şu anda İzmir Bostanlı danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin danışanlarla; oyun terapisi, bireysel terapi, aile ve çift terapisi alanlarında çalışmaktayım.
Meslek hayatıma İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve danışmanlık merkezlerinde başladım. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Cumhuriyet Mahallesi ve Şemikler'deki ihtiyaç sahibi danışanlara gönüllü psikolojik destek sağladık.
Çalışma Alanlarım:
Öfke kontrolü
Depresyon
Anksiyete
Panik atak
Sosyal fobi
OKB
Stres Yönetimi
Kaygı bozukluğu
Ebeveyn Danışmanlığı
Anne Baba tutumları
İlişki problemleri
Aile Terapisi
Çift Terapisi
Çocuklarda alt ıslatma
Aldığım Eğitimler:
Aile Danışmanlığı
Şema Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
Çocuk Resimleri Analizi ve Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi
Travma ve Yas Danışmanlığı
Mikro İfadeler
Cİnsel Terapi
Aİle İçi İletişim
Zaman Yönetimi, Hedef, Özgüven ve Stres Yönetimi
Uzmanlık Alanları
Hangi Konularda İnsanlara Yardımcı Olabilirsin
Depresyon
Panik atak
anksiyete
Kaygı bozukluğu
Stres
öfke kontrol
Sosyal fobi
okb
ebeveyn danışmanlığı
anne baba tutumları
evlilik danışmanlığı
oyun terapisi
duygusal problemler
özgüven eksikliği
yetersizlik
İçe kapanıklık
hiperaktivite
alt ıslatma
ayrılık kaygısı
boşanma süreci
Çift terapisi
evlilik terapisi
Eğitim Bilgileri
Yaşar Üniversitesi - Psikoloji
Sertifika Bilgileri
Aile Danışmanlığı
Şema Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
Çocuk Resimleri Analizi ve Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle hepimiz sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Sağlığımız konusundaki düşüncelerimiz ve belirsizlik durumu psikolojimizi olumsuz etkiliyor, kaygı ve korkularımızı tetikliyor. Biz bile bu kadar etkileniyorsak, bir yaşa kadar soyut kavramları anlamlandıramayan çocuklar virüs ve karantina hakkında ne düşünür? Peki bu dönemde çocuklara yaklaşımımız nasıl olmalı? İlk dikkat etmemiz gereken nokta, hissettiğimiz yoğun kaygı ile çocukların üzerine fazla düşmekten, aşırı koruyucu kollayıcı, panik yaratıcı yaklaşımlardan uzak durmaktır. Çocuklara kaygı ve korkuların, önlem almamız için bizi korumaya çalışan beynimiz tarafından üretildiği anlaşılır bir dille anlatılabilir. Virüs hakkında bilgi vermek durumu saklamamak önemlidir. Çocuğun karantina sürecindeki kaygısını anladığınızı belirtebilir yaşa uygun samimi bir sohbet havasında virüs hakkında bilgiler verebilirsiniz. Anne baba çocuğa rol model olmalı ve bu dönemde hep beraber dikkat etmeleri gereken hijyen koşulları konuşulmalı. Örneğin elimizi ne zaman ve nasıl yıkamamız gerektiğini gösterebilirsiniz. Güven duygusu, bir çocuk için bu dönemde çok gerekli. Dışarı çıkamayan, okuluna gidemeyen bir çocuk doğal olarak güvende olmadığını hissedebilir. Birlikte çeşitli etkinlikler yaparak ortaya somut ürünlerin konması, çocukların kendilerini ifade edebilmesine ve duygularını yansıtabilmesine yardımcı olur. Resim çizmek, oyun hamuru oynamak, hikayeler anlatmak, ailece oyunlar oynamak hem iyi hissettirecek hem de iletişimi kuvvetlendirecektir. Sosyal medya ve televizyonda pek çok çarpıtılmış ve korku yaratan haberlerle karşı karşıyayız. Biz bile bu haberlerden aşırı etkilenip kaygılanıyorsak, bir çocuk ne hisseder? Bu sebeple çocukların yanında haber takibi büyük bir dikkatle yapılmalı, televizyon ve sosyal medya kullanımına dikkat edilmelidir. Pandemi döneminde ister istemez günlük hayat akışımız değişti. Rutinlerin bozulması çocukların ruhsal, sosyal, akademik, motor, zihinsel gelişimlerini sekteye uğratıyor. Belli saatlerde okula gitmeye, oyun oynamaya alışmış bir çocuk için bu düzenin bozulmuş olması epey zor. Bu yüzden uyku, yemek, teknoloji kullanımı, oyun oynama ve ders saatlerini mümkün olduğunca sabit tutmalı, belli rutinler korunmalıdır. Bu düzene 20-30 dk gevşeme egzersizleri ekleyerek çocukların zinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bizi ve tüm dünyayı etkileyen salgın bizim seçimimiz değil fakat pandemi sürecini nasıl geçireceğimiz bizim seçimimiz. Bu noktalara dikkat etmek çocukların ruh sağlığını korumak adına önemli adımlardır.
Görüşme Sürenizi Seçin
Mentoründen dilersen 25 dakika dilersende 55 dakikalık görüşme randevusu alabilirsin.
Tarih ve Saati Seçin
Seçtiğin mentorün müsaitlik durumunu takvimde görebilirsin. Sana uygun olan tarihi seç ve randevunu tamamla.
Görüşme Hakkında Ön Bilgi İletin
Mentore hangi konu yada konularda danışmak istiyorsun? Ön bilgi verirsen mentorün senin için hazırlık yapacak.
Giriş Bilgileri
Randevu alabilmeniz için kayıt olmanız veya kayıt olduysanız giriş yapmanız gerekmektedir.
Ödeme Bilgileri
Kredi kartı yada banka kartınızı kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Ödemeniz ile randevunuz onaylanmış olacak.
Onayla
Lütfen bilgileri dikkatlice kontrol ediniz. Her şey tamamsa, "Randevu Al" butonuna tıklayarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ödeme adımını tamamladıktan sonra paketi satın almış olacaksın. Bu aşamadan sonra pakete dahil olan görüşmelerin tarihlerini belirleyebileceksin. Unutma, Edvays'ta yapacağın görüntülü görüşmelerin tarihlerini sen belirlersin.
Ödeme Bilgileri
Ödeme adımını tamamladıktan sonra paketi satın almış olacaksın. Bu aşamadan sonra pakete dahil olan görüşmelerin tarihlerini belirleyebileceksin. Unutma, Edvays'ta yapacağın görüntülü görüşmelerin tarihlerini sen belirlersin.
Onayla
Lütfen bilgileri dikkatlice kontrol ediniz. Her şey tamamsa, "Paket Al" butonuna tıklayarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.