Koca bebekler, ailesinin yanında onların bakımı ile yaşayan işsiz geçlerdir. Üzücü ama ülkemizde bu durumda olan gençlerin sayısı bir hayli fazla. Ailelerin ekonomik durumu iyi olduğu için iş bulamayan evlatları onların yanında yaşamaya devam ediyor. Aileler de iş bulmanın mümkün olmadığını düşündüğü için evlatlarını zorlamıyor. Gençler de biraz bilgi eksikliğinden biraz da konfor alanından çıkmak istemediğinden bu şekilde yaşamaya devam ediyor ve bundan kurtulmak için de çabalamıyor. Hem aile hem genç, bunu kabullenmiş durumda.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmî sitesinde yer alan verilere göre, 2019 yılı itibari ile üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyon 123 bin. Türkiye’de ne çalışan ne de okuyan 6 milyon gencin kayıp nesil olarak yetiştiği vurgulandı. Türkiye’de her 100 üniversite mezunundan 26’sı işsiz. Bu oran nüfus artışı, üniversite mezunu artışı ve iş alanlarının daralmasıyla birlikte katlanarak yükseliyor. Söz konusu kayıp gençlerin önemli bir bölümü iş bulma umudunu yitirdiği için iş aramayı bırakmış durumda. Her ne kadar bu durumu mevcut şartlar yaratıyor diye düşünülse de bu bir kader değil, kişi isterse bu durumu değiştirebilir. Bu durumu değiştirmek, uygun bir iş bulmak ve para kazanıp kendi yaşamını sürdürmek mümkündür.
Önceleri ailenin yanında yaşamak cazip gelebilir, ne de olsa ekmek elden su gölden, hayat güzel. Fakat ilerleyen dönemde sana bakacak kimse kalmayacaktır. Ailenden kalan üç beş kuruş para da kısa zamanda bitecektir. Hazıra dağ dayanmaz derler, bu durumda olup da çok zor günler yaşayanları etrafınızda görebilirsiniz. Bugün harekete geçip emekli oluncaya kadar geçiminizi sağlayacak bir işe girmek en başta kendiniz sonrasında da aileniz için yapacağınız en faydalı şeydir.
Harekete geç, bugün konfor alanı gibi gözüken ancak yarın seni zorda bırakacak olan bu durumdan kurtul. Hiçbir şey için geç değil. Yapabileceğin çok şey var ve yapabilirsin.